Puškić (Dveri): Vučić da poruči Hilu da je Srbija vojno neutralna i da obustavi vežbu …

Poslanik pokreta Dveri Borko Puškić zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da na današnjem sastanku sa ambasadorom Amerike u Srbiji Kristoferom Hilom poruči da će „naša država ostati vojno neutralna“ i da obustavi vojnu vežbu „Platinasti vuk“ koja je planirana za jun a na njoj bi, kako je najavljeno, trebalo da učestvuju članice NATO-a.

„Integracija srpske vojske sa 11 zemalja koje su okupirale našu zemlju je skandalozna po našu unutrašnju i spoljnu politiku. Na taj način se narušava koncept vojne neutralnosti, a Srbija je uvela moratorijum na održavanje vojnih vežbi sa stranim partnerima. Vlast sada mora poštovati Ustav i voditi se državnim interesima“, rekao je Puškić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Puškić je ocenio da Srbi nisu zaboravili 72 dana NATO okupacije 1999. godine, akciju „Milosrdni anđeo“.

„Nismo zaboravili kasatne bombe, junake sa Košara, osiromašeni uranijum. Kroz istraživanja iz više godina se vidi da više od 90 odsto ljudi u Srbiji je protiv bilo kakve saradnje sa agresorom kao što je NATO“, naveo je Puškić.

On je pozvao predsednika Srbije Vučića da se „na diplomatski način zahvali snagama SAD i da poruči Hilu da odustajemo od akcije ‘Platinasti vuk'“.

„Imamo pitanje za Aleksandra Vučića, o informaciji koju smo jutros dobili, a to je da je jedan od razloga sastanka sa Hilom taj da Srbija mora staviti na raspolaganje Zapadu i uvesti sankcije Rusiji do 1. juna. A ministra odbrane Miloša Vučevića pitamo da li planira održavanje vežbe ‘Platinasti vuk’ na Vidovdan“, rekao je poslanik Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar