Radić: Ohrabruje da makar neka medjunarodna institucija postavi barijeru Prištini

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas, povodom odbijanja zahteva Kosova da postane članica Interpola, da je ohrabrujuće da je bar neka od medjunarodnih institucija od kredibiliteta postavila barijeru Prištini.

„U poslednje vreme je bilo mnogo poraza iz srpskog ugla. Svedoci smo velikog truda prištinskih vlasti da se oforme oružane snage i blagonaklonosti nekih zemalja za tu ideju, pa sve do neprijatnosti u protokolu u Parizu, prilikom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Sve su to loši pokazatelji i sada je stigla konačno jedna dobra vest“, rekao je Radić agenciji Beta.

On je odbacio tvrdnje da bi odbijanje zahteva za članstvo Kosova u Interpolu moglo imati i neke bezbednosne reperkusije i podsetio da Kosovo ni do sada nije bilo član te organizacije. 

„Ostaće neki status kvo. Priština će svakako pokušati ponovo. Na duže staze, zbog činjenice da vodeće sile zapadne civilizacije podržavaju nezavisnost Kosova, to deluje onespokojavajuće. Ali za sada, dok bitka traje, bitno je da imamo što više aduta u našim rukama koji se mogu upotrebiti u dijalogu. To je, iz ugla onoga ko vodi pregovora, korisno i iz psihološko-progagandnog ugla“, rekao je Radić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar