Reakcije na stupanje Vučića na dužnost predsednika Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da joj je drago što je dosadašnji premijer Aleksandar Vučić od danas predsednik Srbije.

„Od Vučiča očekujem isto što sam očekivala dok je bio premijer, a to su energija, rad i posvećenost i veliku ljubav prema Srbiji, što se vidi kroz njegova dela“, rekla je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da će Srbija u narednih nekoliko dana dobiti novog premijera i vladu i da veruje da će vlada nastaviti rad jednako brzo i energično kao i u prethodnom periodu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da smatra da novi premijer Srbije treba da bude iz Srpske napredne stranke, koja je „najzaslužnija“ za pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Vulin je novinarima u holu Doma Narodne skupštine, pošto je Vučić stupio na dužnost predsednika Srbije, kazao da ako Vučić bude razmišljao drugačije „sigurno će imati mnogo napora da objasni svojoj partiji i njenom rukovodstvu da neko drugi treba da bude predsednik Vlade“.

„Ja smatram da je najveća partija (SNS) najzaslužnija za pobedu Vučića na izborima i da treba da da svog kandidata“, rekao je Vulin.

On je dodao da će novom premijeru biti veoma teško da postigne rezultate koje je Vučić postigao.

„Bez Vučićeve podrške to će biti gotovo nemoguće“, rekao je Vulin.

Ministarka pravde Nela Kuburović izrazila je zadovoljstvo zbog stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poželela mu mnogo sreće u radu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar