Rusija objavila stav povodom stupanja Makedonije u NATO

Stupanje u NATO Makedonija će morati da plati gubljenjem prava vođenje nezavisne spoljne politike, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zahrova.
„Makedonija će sigurno platiti pokroviteljstvo NATO-a. Cenu sada znamo, Vašington je već saopštio. Moraće da plati povećanjem rashoda za odbranu, učešćem u vojnim pripremama, operacijama koje su daleko od interesa mekedonskog naroda i gubitkom mogućnosti da se vodi suverena spoljna politika“, rekla je Zaharova.

Ambasadori 29 država NATO-a i Makedonije potpisali su juče u Briselu protokol o stupanju ove države u organizaciju u prisustvu generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltrenberga i šefa diplomatije Makedonije Nikole Dimitrova.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

makedonijaNATOrusija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • DUKLJANIN

    Pošto pročitah pojedine glupave i kretenske komentare na ovom javnom portalu morao sam da se oglasim …Kao prvo Rusija je jedna velika država ,veliki sistem i velika ekonomija.Ovi što pišu o Rusiji u negativnom konteksu nisu nikad ni bili blizu Rusije ili im ta ista Rusija smeta iz nekog drugog razloga.Pomenu neko azilante kako neće u Rusiju ,oni ne da neće nego nemogu ni da uđu tamo jer Rusija nije Američki poltron pa da mora ispunjavati određenu kvotu za prijem izbeglica ili takozvanih azilanata.Amerika gura izbeglice Evropi a sama je zatvorila svoja vrata za njih.Što se tiče Makedonije tu je stvar jasna : Vekovna težnja Bugarske je da podčini Makedoniju ,setimo se vremena pre drugogo svetskog rata kada je VMRO bio aktivan u Makedoniji .Danas je slična politika samo što su se tu umešali Albanci ,Ameri itd….Definitvino izgubili su samostalnost i postali neo kolonija Amerike i njihovih satelita.Nazalost i naša Srbija će verovatno na kraju popustiti pod pritiskom NATO jurišnika ako se Kina i Rusija tj. Evro – Azijski savez ozbiljnije ne pozabavi ovim problemom…….Samo da spomenem jednu činjenicu : Amerika je uvela takozvane sankcije Rusiji Nemačka takođe a Američke firme i dalje posluju sa Rusijom ,Nemačka ima preko 1000 velikih firmi registovanih u Rusiji .

  • Pilot

    Anonimni, nauci da pises

  • Anonimni

    MA DAJ RUSIJU MICI DALEKO MI KUCA BILA OD TE RUSIJEIKO NECE NI AZILANTI U TA SVINJAC