SAD izdale upozorenje za Kosovo: Oprez, mogući napadi

Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme uskršnjih praznika.

Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Prištini, američki državljani bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

Ambasada je u upozorenju naglasila da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge „lake“ mete, zbog čega je posebno važan oprez na navedenim mestima.

Američkim državljanima koji dolaze na Kosovo, ili se već nalaze tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe kao Amerikanci, da promene vreme i rutu kretanja da ne bi bili predvidiva meta za kriminalce i teroriste, i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na okruženje, pre svega na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti.

Osim toga, savetuje im se da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, a da ukoliko se slučajno zadese na njima odmah napuste tu oblast.

Savetuje im se i da budu oprezni na lokacijama gde ima dosta turista, da prate lokalne medije, radijske i televizijske vesti i instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

Ovo upozorenje američke ambasade izdato je u sredu, dva dana nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ambasada SADKosovo
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • verujem u bolje sutra

    usa opet zeljna krvi

  • Ljubitelj pita

    Samo je trebalo jasno da kažu da se treba čuvati š***arskih terorista, bez pominjanja uskršnjih praznika. Ovako nedorečenim upozorenjem, kao i uvek, bacaju sumnju na Srbe. Jer, gde bi njihovi puleni mogli biti teroristi, pobogu…