Sadržaj pisma otežava vladi da objasni gradjanima evropsku orijentaciju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da sadržaj pisma predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera značajno otežava Vladi Srbije da svoju evropsku orijentaciju objasni gradjanima i da je oni prihvate.

Ministar je novinarima u Beogradu rekao da je zaključak iz Junkerovog pisma da Srbija prepoznaje probleme, ali da će morati da ih rešava bez učešća Evropske komisije.

„Dobro je i to znati“, dodao je Vulin.

On je rekao i da se u tom pismu vidi nastavak politike koja je dovela do referenduma u Velikoj Britaniji o napuštanju EU.

„Evropska komisija je jednostavno izabrala, umesto da rešava problem, da ga zanemari, umesto da prepozna i imenuje problem, da se pravi da tog problema nema“, rekao je Vulin.

Po njegovim rečima, Evropska komisija, umesto da kaže ko pravi problem i ko treba da ga reši, „opredelila se da kaže da smo svi isti i da problema nema“.

„Nismo svi isti i ne pristajemo na veštačke simetrije i ne možemo da prihvatimo da je onaj ko upozorava na pojavu fašizacije, odgovoran koliko i onaj ko fašizam vraća u politlički život Evrope i EU“, rekao je Vulin.

Žan-Klod Junker juče je u odgovoru na pismo koje mu je Vučić uputio početkom avgusta povodom „situacije u regionu i antisrpske politike, pre svega u Hrvatskoj“, naveo da su dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja i pomirenje osnovni principi koje moraju poštovati sve zemlje kandidati i potencijalni kandidati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar