Saša Radulović najavio žalbu na odluku nemačkog suda po tužbi Dojče Velea

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je iz medija saznao da je „zemaljski sud u Bonu u potpunosti odbacio tužbu Saše Radulovića protiv agencije Dojče Vele“.

U saopštenju DJB piše da će kada tu odluku dobije, uložiti žalbu „jer u prvostepenom postupku sud nije saslušao nijednog svedoka niti je razmatrao nalaz stručnjaka za poreska pitanja iz SAD, Majkla Dž. Dezmonda“.

DJB navodi da je tužba protiv Dojče Velea podneta zbog „laži o navodnom poreskom dugu Saše Radulovića u SAD koja je u srpskoj javnosti plasirana samo dva meseca nakon što je DJB 2016. godine ušao u Skupštinu kao najjača opozicija, te da je zatim tim lažima u srpskim medijima mesecima vodjena besomučna kampanja diskreditacije lidera DJB“.

U saopštenju se navodi i da je „Majkla Dezmonda u martu ove godine na predlog američkog predsednika Donalda Trampa, Senat SAD imenovao za glavnog savetnika američkog predsednika za pitanja poreske uprave (IRS)“, kao i da je „Dezmondov nalaz ključni dokaz u postupku protiv Dojče Velea jer objašnjava zašto je neistinit niz tvrdnji koje su plasirane 2016. godine, počev od toga da Saša Radulović duguje više od milion dolara poreza u SAD“.

„Predsednik DJB Saša Radulović neće komentarisati odluke nemačkih sudova sve do okončanja postupka koji je još uvek u toku“, saopštio je DJB navodeći da je „krajnje neodgovorno i neprofesionalno u javnosti širiti zabludu da bilo koja javna ličnost može ostati dužna milionske iznose za porez u SAD“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar