Savet za reformu javne uprave usvojio strategiju reforme

Savet za reformu javne uprave usvojio je danas Predlog zaključka o prihvatanju teksta Predloga strategije reforme javne uprave (RJU) za period 2021-2030. godine i akcionog plana za period 2021-2025. godine, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Sednicu je otvorila premijerka i predsednica Saveta Ana Brnabić, a sednici je predsedavala potpredsednica Saveta i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je premijerka Brnabić istakla da je reforma javne uprave (RJU) jedan od tri stuba evropskih integracija, pored ekonomije i vladavine prava.

Obradović je podsetila je da je Predlog Strategije RJU izradjen na osnovu evaluacije i uz sveobuhvatne konsultacije predstavnika državnih organa, nezavisnih državnih organa, udruženja gradjana i Privredne komore Srbije i učešće predstavnika Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i predstavnika SIGMA/OEBS.

Strategija je krovni dokument koji obuhvata šest oblasti kroz koje EU prati napredak Srbije u oblasti RJU i javnih finansija.

Rad na ovom dokumentu trajao je godinu dana, prošao javnu raspravu, a nakon pribavljanja mišljenja Evropske komisije i donatorskog sastanka, očekuje se mišljenje i usvajanje na Vladi Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar