Savez za Srbiju: Djurićev smeh pokazuje odnos vlasti prema radjanju dece i Kosovu i Metohiji

Savez za Srbiju ocenio je danas da snimak iz 2015. godine na kom direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić govori o radjanju dece na tom prostoru i rešenju problema Kosova i Metohije, „pokazuje odnos vlasti prema dve najvažnije nacionalne teme trenutno“.

Savez je u saopštenju optužio Djurića da je na tom snimku „toliko preterao u lažiranju podataka da je dopustio sebi da predvidi da će se u Kosovskoj Mitrovici roditi 100 beba više nego prošle godine“.

„Njegov smeh koji je usledio nakon te izjave i nakon pitanja kako će se rešiti problem Kosmeta je smeh u lice i poniženje za sve žene sa Kosmeta koje se odluče na to da budu majke, ali i smeh u lice i poniženje za sve gradjane Srbije koji pitanje nataliteta i pitanje Kosmeta doživljavaju vrlo ozbiljno“, stoji u saopštenju.

Savez za Srbiju je u saopštenju osudio „činjenicu“ da se taj snimak „konstantno“ briše sa interneta što kako se navodi, pokazuje „stepen cenzure kojem smo izloženi“.

„Jasno je da ga brišu jer gradjani ne smeju da vide kako ih zapravo vlast tretira, odnosno kako im se izruguje u lice“, piše u saopštenju.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak Djurićevog gostovanja u emisiji „Slobodno srpski“ 2015. godine, gde je govorio o stanju na Kosovu i Metohiji i usled emisije prasnuo u smeh.

Reagujući na brojne komentare koji su usledili, Djurić je preko svog Tviteru naloga uputio „pozdrav hejterima“ navodeći da se nada da „opozicionari smrknutih lica ne nameravaju da nam dekretom zabrane dobro raspoloženje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar