Savez za Srbiju pozvao Visoki savet sudstva da osudi hajku na Majića

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas Visoki savet sudstva da „hitno osudi hajku“ na sudiju Apelacionog suda u Beogradu Miodraga Majića i njegove kolege, koja je, kako se navodi, kulminirala tvrdnjom da je sudija Majić „deo šire zavere protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

U saopštenju SzS-a se naglašava da „najnoviji napadi poslanika vladajuće većine na sudiju Majića“ predstavljaju nastavak „linča svih onih koji se usude da drugačije misle“.

„Po ko zna koji put je zloupotrebljena Skupština Srbije, po ko zna koji put vlast brutalnim lažima i uvredama pokušava da disciplinuje i kazni nosioce pravosudnih funkcija čiji se ‘greh’ sastoji u tome što su se usudili da profesionalno rade svoj posao i imaju svoje mišljenje“, navodi se u saopštenju.

SzS je ocenio da je napad na Majića „napad na sudsku vlast, a time i na ustavni poredak u celini“, jer je Ustavom, kako navodi, zagarantovana nezavisnost i samostalnost sudija.
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković izjavio je ranije danas da je sudija Majić „deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar