SDS traži od Vučića da kaže koji su mu opozicionari preneli sadržaj razgovora sa Mičelom

Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otvoreno kaže koji mu to opozicionari podnose izveštaje sa svojih sastanaka i da, kako se navodi, prestane sa primitivizovanjem politike u Srbiji.

Odgovarajući na tvrdnju Vučića da su mu dvojica opozicionih lidera odmah nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesa Mičela javili o čemu su razgovarali sa njim, SDS je pozvala predsednika Srbije i vladjuće Srpske napredne stranke da javno kaže o kojim se liderima radi i da prestane da „primitivizuje politiku u Srbiji večitim mistifikacijama i teorijama zavere“.

„Manir predsednika Vučića je da svoje tvrdnje konstantno potkrepljuje mističnim primitivnim insinuacijama i nedorečenostima. Tako su mu sadržaj sastanka prenela ‘neka dva opoziciona lidera’, kao što Srbiju hoće da destabilizuju ‘neke strane sile’ i ‘neki strani ambasadori’. Svrha ovakvog manipulatorskog i neozbiljnog ponašanja je da ostavlja sumnju da to može biti bilo koji opozicionar i bilo koji strani ambasador“, navela je SDS.

Ta stranka je pozvala Vučića da prestane da od Srbije pravi tajno društvo, a od obraćanja predsednika države rijaliti program i kvizove pogadjanja i asocijacija.

„Ta vrsta argumentacije je svojstvena političkim manipulatorima, ali ne i ozbiljnim državnicima. Takvim ponašanjem Vučić primitivizuje politiku u Srbiji, svodeći političku komunikaciju na nivo čaršijskog tračarenja“, navela je ta partija.

Vučić je u sredu, nakon sastanka sa Mičelom, novinarima rekao da već zna o čemu su sa tim američkim zvaničnikom razgovarali predstavnici opozicije, jer su mu dvojica opozicionara to već dojavila.

„Dvojica lidera opozicije su mi već javila šta su pričali s Mičelom na sastanku. A tema je bila da puste mene da rešim kosovski čvor, jer svi znamo da Kosovo mora da dobije nezavisnost. Dajte Vučiću ‘vruć krompir’, a onda ćemo ga na tome srušiti“, kazao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pa valjda je i vrapcima jasno da je vest izmisljena i podmetnuta da bise medjusobno zavadili. Manipulator i Minhauzen ostaje dosledan sebi.