Skandalozni napad Britanaca na „Balkansku među“ (video)

Britanski Tajms oštro je napao film „Balkanska međa“ ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst „meke sile“ Rusije.

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je „Putinov režim poznat je po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite i da je „vreme da se na to stavi tačka“, jer „kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda“.

Film „Balkanska međa“ koja je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora zauzela aerodrom Slatina neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Kako je u izjavi za Sputnjik rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima reč je ipak o umetničkom delu, a u „srpskoj liniji“ su korišćeni i dokumentarni kadrovi.

U filmu „Balkanska međa“ glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, a sa ruske strane Anton Pampušni i Goša Kucenko, dok se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Emir Kusturica.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanska međafilmnapad
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Slavijan

    Činjenica je da su Englezi, eksploatišićći Afriku i Aziju, poubijali milone ljudi. Još mi je tragičnija činjenica da kod nas još uvek ima njihovih obožavalaca, koji misle da su oni fina gospoda, koja samo pijucka čaj u 5…Da ne govorim o tome da su Srbima naneli daleko najveća zla (podmuklija od Nemaca)

  • AA ( americki alah)

    ko ne poznaje smrdljivu britansku imperiju i njihovu bolesnu genocidnu cud? Tokom svoje krvave imperije oni su delili cvece, lekove i hranu. Aha, to je filmska prica 🙂 koja je ok

  • Anonimni

    Film „Balkanska Medja“,vise je nego ocigledno napravljen po ustaljenim metodama Putinove propagande.Svaki film koji se napravi u rusko -srpskoj koprodukciji,mora da ima tu poznatu rusku propagandu za lajt motiv.Rusi nikada ne bi finansijski ucestvovali u nekoj zajednickoj filmskoj produkciji,ukoliko u to nije umesao svoje prste,sadasnji ruski nekrunisani Car…

    • Milojko

      Ako ti smeta film, uvek mozes gledati holivudsku verziju istine.

    • Stranac

      Ma memoj… ma šta to napriča.. a inače rusi izbacuju po desetine filmova u svim delovima sveta pa šire propagandu.. daj englezu ili amerikancu ne pricaj gluposti.. a kada amerikanci pokažu kako je Rambo na strani nevinih talibana i kako on sam može sve to ti nije propaganda.. ili kako amerikanci oslobodjavaju vijetnam od komunista i oni su samo da zaštite narod i to ti nije propaganda.. ajde ćuti bolje ti je.. ovaj film pokazuje suštinu i činjenice a to što to boli zapadnjake što napokon takav film može da se vidi to je njihova boljka.. jer će polako da pada njihova laž a istina na videlo…

  • Nataša Gajić

    „crkni… crkotina smrdi nadaleko“- pravi se… Englez ili šta

  • Milan

    Bravo! Čim Englezi protestvuju to je neoborivi dokaz da je nešto istina!

  • Rihter

    Ha,ha,ha, što volim kad se Englezi nerviraju..

  • Laza ceka

    Ovi su stvarno pomahnitali,sta kazu:Rusi kinje male nacije,pa da im se stane na put?Znaci,nas su bombardovali Rusi preruseni u nato,pa,sto ste cutali do sada,braco Englezi,pa su onda navalili na Irak,Libiju,Siriju.I ono kad je Bler tvrdio da su u Iraku nasli hemijsko oruzje,to je,ustvari bio Putin,aaaahaaaa,sad je jasno.Ako nema mesta u vasim Specijalnim ustanovama,dodjite kod nas-bice mesta u Kovinu,a bogami i u Lazi-cekamo vas nestrpljivo