SKGO pomaže unapredjenju uslova za život u nerazvijenim područjima

Ministar zadužen za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Djordje Staničić potpisali su danas sporazum o saradnji u cilju nastavka ukupnih reformskih procesa u Srbiji, stvaranju uslova za efikasno i kvalitetno pružanje usluga gradjanima na lokalnom nivou i bolje saradnje centralnog i lokalnog nivoa vlasti.

„Raduje me da se sve veći broj organizacija uključuje u rad Kabinet koji podrazumeva da jedna po jedna nedovoljno razvijena opština prelazi u rang razvijenih što je glavni cilj Vlade Srbije. To je dug proces, ali moj tim i ja imamo jaku želju i energiju da pružimo svoj maksimum i omogućimo što bolje uslove za život u nerazvijenom područjima“, rekao je Tončev.

Kako je objasnio, njegov kabinet će sa SKGO raditi na pripremi različitih propisa i jačanju i unapredjenju organizacionih i administrativnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština, uz promociju primera dobre prakse i razmene znanja izmedju tih opština.

„Ovo će pomoći lokalnim samoupravama da budu efikasnije, da uvek imaju stručnu podršku, a time obezbedjujemo i kvalitetan rad što će dovesti do još boljih rezultata“, rekao je Tončev.

Saradnja će se odvijati u svim oblastima od opšteg interesa za unapredjenje i osposobljavanje nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave za njihovo kvalitetno i efikasno funkcionisanje.

Sve aktivnosti će biti realizovane kroz organizovanje javnih skupova i zajedničkog rada na izgradnji kapaciteta nedovoljno razvijenih jedinica lokalnih samouprava, posebno u smislu organizacije obuka, radionica i pripreme instruktivnih dokumenata (priručnika, vodiča, lifleta, brošura, zbornika radova) i drugih promotivnih materijala, kao i kroz pripremu i sprovodjenje zajedničkih projekata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar