Skot: Da se usredsredimo na činjenice u odnosima Srbije i SAD

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da su odnosi Srbije i SAD u usponu i da je i cilj Vašingtona da Srbija udje u Evropsku uniju.

„Naši odnosi su dobri, u usponu i korektni. Naš cilj je, kao i cilj vlade Srbije, brži rast i evropske integracije“, rekao je Skot novinarima uoči otvaranja medjunarodne konferencije o „zelenoj gradnji“ u Beogradu.

Skot nije želeo da komentariše izjavu srpskog ministra za rad Aleksandra Vulina koji je otkriće oružja u blizini porodične kuće premijera Srbije doveo u vezu sa Ambasadom SAD.

„Nemam reči, bilo je previše izjava, bolje bi bilo da se usredsredimo na činjenice u našim odnosima“, rekao je Skot. 

Ministarka gradjevinarstva Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su SAD prijatelj i partner Srbije i da dve zemlje imaju odlične odnose koji mogu da budu još bolji.

U Srbiji od 2000. godine posluje više od 1.000 američkih kompanija ili kompanija sa američkim kapitalom koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi.

„Srbija je jedina zemlja u regionu koja ima direktan let za SAD. To ne dobija zemlja koja sa SAD ima loše odnose“, rekla je Mihajlović novinarima pre otvaranja skupa o „zelenoj gradnji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Srbija je jedina zemlja u regionu koju ste, bez ikakvog razloga bombardovali, pobili narod,unistili fabrike, srusili mostove, zapalili rafinerije, oteli teritoriju, napravili bazu bez pitanja, otrovali zemlju, vodu i zrak.sada vodite najgrublji psiholoski rat protiv naroda koji je barem 200 puta manji od vas.Imate li snage da vidite sto cijeli svijet vidi?Nemate.Nije to vise ona Amerika,koja je bila u nasim mislima kao zemlja uspjeha,razvoja i progresa.Sada je to nocna mora cijele planete.Prisilavate druge narode da trose enormna srestva za naoruzanje, dabi se sacuvali od vas umjesto da to potrose za bolji zivot svoga naroda.Svi se pitaju, ko je sledeci i kad ce biti zadnji dan zivota na ovoj planeti?Bombardovali ste malu zemlju koja se u svojoj himni moli Bogu za pravdu.Nama mozda Bog i pomogne, ali vama ovakvim kakvi ste sigurno nece pomoci ni Bog ni ljudi.