Skupština slobodne Srbije: Paralamentarizam u Srbiji ne postoji, gradjani poslednja linija odbrane

Skupština slobodne Srbije saopštila je danas da parlamentarizam u Srbiji više ne postoji jer je razaran oduzimanjem reči pri bilo kakvom drugačijem mišljenju, unižen poslanicima na zvonce i obesmišljen bejzbol parlamentarizmom.

„On danas predstavlja još jednu instituciju koja nam je u potpunosti oteta“, saopštila je grupa intelektualaca okupljena u Skupštini slobodne Srbije.

Oni su poručili da su „poslednja linija odbrane ustavnog poretka gradjani Srbije, koji protestuju do oslobadjanja Aleksandra Obradovića, kada peticijama u toku vanrednog stanja traže oslobodjenje protivpravno uhapšenih sugradjana, kada brane reke u Srbiji od zatvaranja u cevi“.

„Uskraćivanje bilo kojih prava bilo kome od nas jeste napad na svakog od nas“, naveli su u saopštenju i dodali da je pokazano jedinstvo i da će „i nadalje ćemo graditi solidarnost izmedju svih učesnika u društvenom životu i ustajati u odbranu svake gradjanke i gradjanina“ dok ponovo ne izgrade institucije.

U saopštenju se ističe da je za ostvarenje tog cilja potreban parlament „u kome se čuju suprotstavljena mišljenja različitih predstavnika gradjana izabranih na izborima bez zastrašivanja, ucenjivanja radnim mestom ili zloupotrebom nečijeg socijalnog statusa“.

U saopštenju koji je potpisao Inicijativni odbor navodi se da će Skupštine slobodne Srbije biti mesto na kome će se „čuti različita mišljenja različitih političkih i socijalnih grupa, koje su u potpunosti izgubile mogućnost da kroz zvanične institucije artikulišu svoje političke stavove“.

Formiranje Skupštine slobodne Srbije iniciralo je nekoliko intelektualaca, kao alternativno telo čiji je cilj i ima za cilj okupljanje svih grana koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju.

Organizacioni odbor Skupštine slobodne Srbije čine profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, akademik Dušan Teodorović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar