Skupština usvojila dopune Zakona o budžetu

Skupština Srbije usvojila je danas dopune Zakona o budžetu kojima se zaposlenima u prosveti dodeljuje jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

Podršku dopunama zakona dala su 142 poslanika, dok je protiv bilo 17.

Pomoć od 7.000 dinara, osim zaposlenih u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda, dobiće i zaposleni u predškolskim ustanovama na osnovu odluke lokalne samouprave.

Prema rečima ministra finansije Dušana Vujovića, pomoć će dobiti ukupno oko 16.000 zaposlenih, od čega je oko 25.000 njih iz predškolskih ustanova.

Kako je naveo, njima će u neto iznosu biti isplaćena 1,1 milijarda dinara, a budžet će to, u bruto iznosu, sa porezima, koštati 1,92 milijarde dinara.

Poslanici su danas usvojili i Ugovor između Srbije i Kazahstana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Usvojili su i Ugovor između Srbije i Norveške o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Poslanici su usvojili i predlog Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članove Republičke izborne komisije (RIK), koja je uvrštena u dnevni red pola sata pre samog glasanja.

U predlogu odluke stoji da se članstva u RIK-u razrešavaju Srđan Smiljanić, Dragan Vukmirović i Jana Ljubičić kao sekretar RIK-a, s tim da se Jasna Ljubičić imenuje za člana RIK-a, Srđan Smiljanić za sekretara, a Miladin Kovačević za predstavnika republičke organizacije nadležne za poslove statistike RIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar