SNS na Tašmajdanu proslavlja 9. rođendan

Srpska napredna stranka (SNS) obeležava danas devet godina postojanja skupom na beogradskom stadionu Tašmajdan, a prisutni ne nose stranačke zastave i obeležja već isključivo zastave Srbije. obeležja.

„Devet godina – posvećenosti – energija – rezultata“ piše na video bimu, a na govornici je sve u znaku broja devet koliko SNS i slavi godina postojanja i rada.

Skupu će se obratiti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, a očekuje se da će u svom obraćanju naznačiti program i poltiku stranke u narednom periodu.

Prisustvuju najviši državni i funkcioneri SNS, Maja Gojković, Neboja Stefanović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Nikola Selaković, Goran Knežević, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Nela Kuburović, potpredsednici Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marija Obradović…

Tu su i predstavnici koalicionih partnera, Aleksandar Vulin, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Nenad Popović, a ima i poznatih ličnosti iz javnog i kulturnog života, glumci Lazar Ristovski, automobilista Dušan Borković, teniski trener Bogdan Obradović, Veselin Šljivančanin…

Na obeležavanju devet godina postojanja SNS su i gosti iz inostranstva – Zoltan Bona zamenik šefa valdajuće mađarske stranke FIDES, poslanik grčke NEA Demokratia Stavros Kalafatis, poslanik Narodne stranke u Kongresu Španije Ruben Moreno Palankes, potpredsednik bosanske Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, predstavnik Komunističke partije Kine Či Lin Čun, te i direktor Fondacije Hans Sajdel Luc Hobel i predstavnik Fondacije Konrad Adenauer Gordana Filipović.

SNS je nastala 2008. godine kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić napustili SRS, osnovali novu stranku – Srpsku naprednu stranku koja je već na prvim parlamentarnim izborima, na kojima je učestvovala, 2012. godine, osvojila vlast na programu sveobuhvatnih reformi i evropskih integracija.

Od 2012. godine do danas SNS je vodeća stranka koja kreira i sprovodi državnu politiku.

U narednim parlamentranim 2014. a zatim i 2016. godine potvrdila je svoju vodeću ulogu sa osvajanjem većine u parlamentu a njen lider Aleksandar Vučić na izborima u proleće ove godine pobedio je na prersdničkim izborima u prvom krugu glasanja.

Osnovi i glavne karakteristike te politike su, na spoljnopolitičkom planu ulazak Srbije u EU i prijateljski odnosi sa Ruskom federacijom, Kinom i SAD, na regionalnom planu očuvanje mira i stabilnosti i međusobna saradnja.

Na unutrašnjem planu politika SNS je sprovođenje reforme na svim nivoima, uz fiskalnu stabilnost i ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i unutrašnje jedinstvo zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rodjendanSNSsrpska napredna strankatasmajdan
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • makki

    Crkli dabogda!

  • xyz

    Poslednji…