„Sprema se Dejton 2 za Kosovo“

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi do rešenja „kosovskog čvora“ moglo da dođe na nekoj međunarodnoj konferenciji.

„Preduslov za tako nešto je da se stavovi dve strane približe“, rekao je Dačić u izjavi za „Srpski telegraf“, dodajući da su trenutno stavovi dve strane značajno udaljeni.

Kako navodi list, pozivajući se na ministra, rešenje bi mogao da bude tzv. „Dejton dva“, odnosno rešenje po modelu razgraničenja na velikoj međunarodnoj konferenciji koja bi trebalo da se održi pre maja 2019. godine, kada ističe mandat Evropske komisije.

Šef srpske diplomatije ističe da je razgraničenje sa Albancima jedino pitanje granica koje bi se u slučaju novog Dejtona našle na dnevnom redu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ivica DačićKosovopregovori
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Koji ste vi pacijenti. Kada ste išli na kosovo zadnji put?! Ja u „zemlju“ u koju ulazim i dajem pasoš ne smatram da je moja. Ajde veliki nacionalisti, spremni rata i pljuvanja po drugima, koliko vas je spremno da ode na kosovo i vikne „Kosovo je Srbija“. Da ne pričam o odlasku na liniju razgraničenja i tamo da puzite i čuvate „granicu“…

    • TVRD

      Da imaš malo mozga u glavi ne bi mislio na sendvič nego bi se zapitao zašto predsednik države učestvuje u pregovorima gde je cilj pregovora priznanje lažne države? Ako nije izdajnik a ja to tvrdim sve ove godine zašto jednostavno ne istupi iz njih? Ako su država (tzv.kosovo) čemu pregovori i pravno obavezujući sporazum? Okupirano se vrati kad tad a poklonjeno nikad. I na kraju neka poklanja ono što mu je tata ostavio a ne ono što pripada Srbima.

  • Milan

    Izdaja!

  • TVRD

    Jedna varijanta je razgraničenje na granici albanije A druga sve u okviru rezolucije SBUN 1244 u ustava RS. Sve ostalo je izdaja države od strane izdajnika AV i njegove sekte na vlasti.