SPS najodgovorniji zastupnik ideja socijaldemokratije

Novoizabrani zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da je SPS, najnovijim odlukama, pokazala građanima da jasno razume njihove ambicije, ali i njihove strepnje i da im se još jednom predstavila kao „najodgovorniji i najuporniji zastupnik socijaldemokratskih ideja, ideja koje i danas čine temelj moderne Evrope“.

„Period pred nama zahtevaće da građani imaju čvrst oslonac u političkoj snazi koja razume njihove strahove, ali i očekivanja jer put oporavka ekonomije i standarda, koji ova vlada gradi, neće biti lišen svakodnevnih socijalnih i ekonomskih problema. Zato je Socijalistička partija Srbije, svojim poslednjim odlukama pokazala građanima da kristalno jasno razume njihove ambicije, ali i njihove strepnje“, naveo je Antić u izjavi nakon što ga je Predsedništvo SPS izabralo za zamenika predsednika te partije.

Antić je dodao da u Srbiji danas ima „pomodara, koji u idejama socijaldemokratije prepoznaju sredstvo i put da se dođe do poverenja građana, izmorenih ekonomskom krizom i neostvarenim očekivanjima“, a da je SPS morao da još jednom razočara takve „neiskrene i neuverljive avanturiste“, pa je poslednjim odlukama o konstituisanju partijskih organa uputio jasnu poruku – „ko je jedini i iskreni zastupnik ideja moderne i bogate Srbije, u kojoj je socijalna pravda standard, a ne puka politička parola“.

„SPS će i ubuduće, kao što je bio i do sada, biti pouzdan i odgovoran partner u vladi Srbije, koja se uspešno nosi sa najvećim političkim i ekonomskim izazovima u kojima je naša zemlja bila u novijoj istoriji. To garantujemo mi koji smo dobili poverenje naših partijskih prijatelja da i u narednim godinama vodimo ovu partiju i delimo odgovornost za vođenje zemlje ka društvu modernih evropskih naroda“, izjavio je Antić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar