Srbija je država srpskog i svih drugih naroda

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas je povodom obraćanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića prilikom postavljanja kamena temeljca za buduće Centre izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, izjavila da je Srbija prema Ustavu država srpskog i svih drugih naroda koji u njoj žive.

Svojom izjavom, predsednik Nikolić je zanemario činjenicu da u našoj državi žive pripadnici i pripadnice više od 20 nacionalnih manjina, navela je poverenica u pisanoj izjavi, uz napomenu da je predsednik Srbije – predsednik svih gradjana i gradjanki, bez obzira na njihovu nacionalnu, etničku ili versku pripadnost.

Nikolić je juče u Kragujevcu prilikom postavljanja kamena temeljca rekao da će taj centar sačuvati „najvažnije i najlepše karakteristike srpskog naroda“, da se „sve manje dece radja, a bračni parovi traže rešenje u obraćaju lekarima u inostranstvu“ i da to „rešenje treba da bude ovde, ta deca treba da budu srpska deca sa srpskim genetskim kodom, prošlošću i budućnošću“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • petar

    Fraze, fraze!

  • neregistrovan

    Činjenica je da smo od komunizma zadržali ono nakgore, a to je bratstvo i jedinstvo. Sada mora predsednik da pomene i manjine, ne kaže ova gospođa da li postoji neki redosled za to. Sve dok Srbija ne bude država srpskog naroda, biće ovako kako je sada. Hitno ustavne promene gde će se jasno odrediti da je Srbija država srpskog naroda.