Srbija ne sme da bude imitacija života

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora da ide krupnim koracima da bi bila poštovana i jaka zemlja.

Dačić je na obeležavanju sedam godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS) kazao da Srbija ne sme više da bude zemlja propuštenih prilika i očekivanja kao što se to dogodilo posle petog oktobra.

„Srbija ne sme da dozvoli imitaciju demokratije i života“, poručio je Dačić i dodao da ona mora „da osvoji šahovski turnir kako bi bila bolja“.

Dačić je na duhovit način govorio o prošlosti i sadašnjosti i ispričao da je u vreme Josipa Broza Tita kada voz stane, jer nema više pruge, on organizovao radnu akciju.
 
Prema njegovim rečima, u vreme vladavine SPS-a u istoj situaciji njihov funkcioner Milutin Mrkonjić „uzme prugu od pozadi, stavi je napred i idemo dalje“.

Kada je DOS došao na vlast, u takvoj situaciji morali ste da izađete napolje i podesite vagone tako da deluje kao da se krećemo napred.

„To više ne smemo da dozvolimo“, poručio je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Okupljenima se obratio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je ocenio da su odnosi Srbije i RS u vreme vlade premijera Aleksandra Vučića na najboljem nivou i da se ne može čuti nijedna loša ili ružna reč.

„Dolaskom vaše stranke na vlast politički život dobio je novu dimenziju. Žrtvovanje za vlastite političke ideje ima smisla ako su u funkciji jačanja države“, rekao je Dodik.

Prisutnima se obratio i savetnik u Vladi Srbije i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji je kazao da se Srbija naglo i brzo razvija i da je njeno novo lice vide u Evropi i svetu.

Podršku SNS-u i predsedniku Aleksandru Vučiću dala je i penzionerka Nadežda Petrović, a govorio je i reditelj Emir Kusturica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar