Srbiji je dosta podela na „normalnu“ i „nenormalnu“

Srbiji je dosta podela na prvu i drugu, građansku i seljačku, normalnu i nenormalnu, urbanu i prostačku, ocenjuje predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić.

On je, u autorskom tekstu pod naslovom „Normalna i nenormalna Srbija“ objavljenom danas u elektronskom izdanju „Politike“ u rubrici „Pogledi“, istakao da Srbi ne vole da ih smatraju ljudima drugog reda, manje vrednim, samo zbog toga što glasaju za nekoga.

Karić ukazuje da „pristalice takozvane građanske opcije često u javnim glasilima i na društvenim mrežama sa omalovažavanjem i potcenjivanjem gledaju na deo naroda koji glasa za Aleksandra Vučića“.

„To dostiže granice rasizma i Srbiju deli na navodni elitistički “krug dvojke“ i “narodnjački“. Upravo zbog tih razloga me ne čudi da Aleksandar Vučić ima više od 50 odsto podrške birača“, zaključuje Karić.

Karić navodi da je i sam, posle nekoliko kolumni u „Politici“, izložen rafalima uvreda jer, kako kaže, njegovo neslaganje s nacionalizmom, zalaganje za rušenje granica među narodima bivše Jugoslavije i trajno pomirenje opisuju najpogrdnijim izrazima, mahom u vezi s njegovim poreklom, pećkim akcentom i političkom podrškom Vučiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogoljub karićpodelesrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar