Šreder o bombardovanju: Morali smo

Na konferenciji World minds, koja je danas okupila u Beogradu vodeće svetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umetnike, govorio je i bivši nemački kancelara Gerhard Šreder, između ostalog i o geopolitičkim pitanjima i bombardovanju Srbije.

Na konstataciju novinara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i na pitanje šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bilo vrlo emotivna odluka.

„Prvo je bila doneta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu“, rekao je Šreder.

Bivši nemački kancelar dodao je i da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova.

„Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju i EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu“, rekao je Šreder, a prenosi „Blic“.

On je istakao i da kada je reč o ekonomskom delu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Gerhard ŠrederNATO bombardovanje SRJ
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • mar-S

    Niko nece od EU zemalja da prihvati izbeglice iz Iraka , Libije , Sirije . . .A cije su to izbeglice. Koliko znamo iz tih zemalja nije bezao niko , dok nije Nato dosao da im ,,pomogne,,, a sad podizu ograde i hapse ljude koje su isterali iz kuca, razorili im i onako siromasne zemlje i mimo svakog dostojanstva hvataju ih kao zivotinje i stavljaju ih u logore koje zovu prihvatilistva za azilante.Toliko je sve to za normalnog coveka licemerno da prosto ne moze da shvati kako se prave ludi kao da je to uradio neko drugi a ne oni .Ocito ne mogu da se pomire sa tim da nemaju vise kolonija a samim tim ni robova da rade za njih , nek im je bog na pomomoci ako se kad pruzi prilika ovim nesrecnicima da im to vrate.

  • Radoslav Radović

    Morali ste? Morali ste u prvom svjetskom ratu koji ste vi kreirali. Morali ste u drugom svjetskom ratu koji ste vi takođe kreirali. Morali ste i u ovom zadnjem ratu koji ste vi takođe kreirali. Nije pokojni General De Gol bez razloga rekao za vas da ste nacija svinja.Doveli su te tu u Beograd naši izrodi da nam soliš rane i pamet moralni bogalju i smradu jedan pokvareni.Znamo mi ko ste vi, ali će te nadam se već jednom i vi znati ko smo mi, samo to vam znanje neće pomoći da preživite, jer ste ovu planetu toliko o dugu ljutu jadu zabavili da će priča o vašem preživljavanju biti bez rezultata,jer je oni koji vas „mnogo vole“ neće htjeti slušati.

  • mar-s

    Oni su nas bombardovali za nase dobro,zbog nase dece , da nam bude bolje,iako je bilo emotivno ipak su zbog nase boducnosti i …,Stvarno moramo stalno da slusamo ovakva sranja ,to mi je teze od bombardovanja.Medjutim ovi okolo nisu zadovoljni , oni bi da se pitaju naneli jos zla Srbiji jer sve ovo sto nam je zbog njih radjeno malo im je , iako ih je stvorila i svima im oci otvorila Srbija.E cuj onog ,,Srbi su genocidno-fasisticki narod,, Koliko je tu neznanja i mrznje ,prosto zalim takve anonimuse , tesko je biti u njihovoj kozi.A jedino u srbiji imate vise nacionalne sredine bez etnickih podela , a u pokrajini Vojvodini zivi preko trideset nacija.Toliko o tome ,,nece niko sa vama,,.

  • AA ( americki alah)

    morali ste i Jevreje da spaljujete, zar ne?

  • zivan

    To je putinov najbolji prijatelj,..nista on nece reci sto Putin nece podrzati.

  • Milan

    Ovaj je podržao Aleksandra Vučića i ovaj se kune u njega, kaže da je ponosan kad mu kažu Vučiću-Šrederu! Pa glasajte ponovo za izdajnika koga ovakvi podržavaju….

  • Anonimni

    Oteli ste nam Kosovo i Metohiju!

    • Anonimni

      1912 je vraceno Srbiji ono sto su Turci Otomani ukrali Srbiji 1389 godine. A Skadar u Albaniji je srpski grad koji ce ponovo biti Srbija.

  • Anonimni

    To je opravdanje, morali ste, a o situaciji na Kosovu je izvestavano na osnovu laznih izvestaja i sve je bilo bazirano na lazima i vi ste to znali, ma sram vas bilo! Bolje da nista ni ne objasnjavate. Buba Morina je na kolenima molila Ogatu da pogleda snimke o namestenim scenama, nije pristala i krenulo je bombardovanje, ostalo sve znamo….unistena industrija, zemlja ekonomski nakon 10 godina sankcija i bombardovanja totalno unazadjena, mrtvi, ranjeni, unistene porodice, ma tuga jedna! Morali ste!