Srpska lista: Neosnovane optužbe ministra Nenada Rikala

Srpska lista je danas ocenila da su neosnovane optužbe ministra Vlade Kosova Nenada Rikala, i da ih plasiraju opozicione partije na Kosovu, te da to zaslužuje najoštriju osudu svih političkih predstavnika i međunarodnih organizacija.

U saopštenju na sajtu Srpske liste (http://srpskalista.net) piše da „u Prištini svi dobro znaju da ministar Rikalo nema nikakve veze s bilo kakvim ratnim dešavanjima“ i da je „dobar deo svog života posvetio izgradnji mira među narodima“.

„Srpska lista najoštrije osuđuje ovakve napade kojima se urušava međuetničko poverenje i stabilnost na Kosovu i Metohiji, zarad jeftinih političkih poena. Zahvaljujemo se institucijama koje su stale u odbranu istine i pravde u ovom slučaju i javno istakle da su napadi na ministra Rikala izmišljotine“, piše u saopštenju.

Srpska lista je poručila da će „snažno stojati iza svakog svog člana“ i „neće dozvoliti da se ime bilo kog Srbina blati od strane zlonamernih pojedinaca“.

Prištinska televizija „Kohavision“ (KTV) prenela je ranije optužbe staika prištinskog naselja Dardanija da ih je Rikalo tokom rata „mučio, zlostavljao i da se uvek pojavljivao u vojnoj uniformi i naoružan“.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ranije izjavio da je „sa uznemirenjem“ primio informaciju da je Rikalo navodno zlostavljao i mučio Albance u naselju Dardanija, ali da nadležne institucije nemaju zvanične informacije o tome.

U saopštenju kabineta premijera navedeno je da Državno tužilaštvo, Kosovska obaveštajna agencija i Policija Kosova nemaju nikakve informacije da je Rikalo učestvovao u zlostavljanju Albanaca tokom rata.

Haradinaj je rekao da će u svakom, a ne samo tom slučaju, delovati u skladu sa zakonom i odgovornostima koje ima kao premijer.

U medjuvremenu, Državno tužilaštvo Kosova je otvorilo istragu povodom informacija stanara jedne zgrade u naselju Dardanija, ističući da do sada nisu imali informacije o mogućim krivičnim delima koja se stavljaju Rikalu na teret.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar