SRS: Suprotstavićemo se održavanju festivala Mirdita, dobar dan (VIDEO)

Srpska radikalna stranka (SRS) suprotstaviće se održavanju festivala „Mirdita, dobar dan“ kojim se, kako je naveo poslanik radikala Miljan Damjanović, Kosovo prikazuje kao nezavisna država.

Damjanović je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine rekao da je taj festival u suprotnosti sa zakonima i Ustavom Srbije.

On je kritički govorio i o Inicijativi mladih za ljudska prava koju je prethodno predvodila sadašnja aktivistkinja Liberalno demokratske partije (LDP) Anita Mitić.

On je rekao da je Anita Mitić ranije u izjavi za medije kazala da se „ona i njeni saradnici redovno susreću sa Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem i da priznaje nezavisnost Kosovo“.

„Srbija i njeni državni organi moraju da zabrane delovanje ovakve organizacije i ovakav festivala koji jasno radi protiv interesa Srbije i u suprotnosti je sa zakonom i Ustavom Srbije. Ukoliko država ne bude zabranila SRS će se na sve načine suprostaviti da se ne održi takav festival gde se Kosovo prikazuje kao nezavisna država“, rekao je Damjanović.

Festival „Mirdita, dobar dan“ osnovan je pre nekoliko godina u nameri da se jednom godišnje beogradskoj publici predstavi kulturna i društvena scena Kosova, a potom i obrnuto, kosovskoj, srpska.

Damjanović se na konferenciji osvrnuo i na poziv predsednika Odbora Skupštine Srbije za evrointegracije i predsednika Lige socijademokrat Vojvodine (SNV) Nenada Čanka, koji je pozvao predsednicu skupštinskog Odbora za spoljne poslove Kosova Vjosu Osmani-Sadriu na dogadjaj u Skupštinu Srbije.

On je rekao da je LDP i LSV „imaju lobističko šiptarsko delovanje“ i da se „tako ponašaju jer moraju da se opravdaju kod zapadnih sila“.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar