SSP Kragujevac: Otkaz reprezentativcu Marku Pavloviću zbog političkog revanšizma

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je da je reprezentativcu u triatlonu Marku Pavloviću, koji je i predsednik odbora za sport u toj stranci u Kragujevcu, uručen „pravno neutemeljen“otkaz u Sportsko privrednom društvu (SPD) „Radnički“

U lokalnom SSP-u su ocenili da je posle učešća Pavlovića na dve konferencije za novinare te stranke i najave otkrivanja detalja koji se tiču „diskutabilnog funkcionisanja sporta u Kragujevcu proradio strah“.

„Pritisak i politički revanšizam koji su nad Pavlovićem sprovodili član Gradskog veća za sport Predrag Stevović i direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, što je Pavlović i sam povrdio na nedavnoj konferenciji, danas su kulminirali otkaznim pečatom“, saopšteno je iz SSP-a.

Prema navodima u SSP-u, Uraković se žalio „u odredjenim krugovima“da Stevović vrši konstantne pritiske na njega i ubrzo je, kako je navedeno, „uslišio naredbu“.

„Otkaz ugovora o radu uručen je Pavloviću bez opomene, što je obaveza. Biće pokrenut postupak zbog nezakonitog i neosnovanog postupanja prema Pavloviću“, najavili su iz SSP-a.

Pavlović je, inače, angažovan kao koordinator za odnose sa klubovima u SPD „Radnički, a ranije je bio i direktor Sportskog centra „Park“.

Kako je Beti rečeno u SSP-u Pavlović je evropski prvak u triatlonu 2012, nosilac brojnih medalja i priznanja, istaknut u radu i pripremama sportista sa invaliditetom za učešće na Olimpijskim igrama i drugim takmičenjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar