SSP poziva nadležene da omoguće snabdevanje vodom životinja na Suvoj planini

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu pozvao je danas Ministarstvo poljoprivrede, Nišavski okrug, Grad Niš i sve nadležne institucije da hitno pošalju pomoć opštini Gadžin Han i omoguće sbabdevanje vodom životinje na Suvoj planini.

„Krdo sa preko 1.000 konja i krava umire od žedji jer je jedini izvor na Suvoj planini presušio tokom leta. Najpre ih je vojska snadbevala cisternama s vodom, ali je ugovor istekao. Stočari su potom sami plaćali cisterne, ali nemaju više novca jer je jedna cisterna sa šest tona vode 12.000 dinara, a potrebno je bar 50 tona vode dnevno. Stoku koja je na ispašu na Suvoj planini ne mogu da vrate u selo jer ni u selu nema vode već 20 dana“, naveo je Gradski odbor SSP u saopštenju.
Ukazali su da ljudi u selima podno Suve planine žive od stočarstva, kao i da je opština Gadžin Han jedna od najsiromašnijih u Srbiji.

„Nedopustivo je i nehumano da ugine preko 800 krava i 200 konja od žedji, dok se novac svih gradjana nemilice pljačka. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i načelnik Nišavskog okruga Petar Babović se sete poljoprivrede samo kada zloupotrebljavaju subvencije kako bi sakupili glasove za SNS“, ističe se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar