SSP: Skidanje predstave Siniše Kovačevića sa repertoara Narodnog pozorišta ućutkivanje kritike

Skidanje predstave Siniše Kovačevića sa repertoara beogradskog Narodnog pozorišta nečuven je postupak u ovdašnjoj kulturi i svedoči o ućutkivanju svakog ko se usudi da kritikuje režim, ocenili su danas iz Stranke slobode i pravde (SSP).

Iz Odbora SSP za kulturu su naveli da „odluka upravnice Narodnog pozorišta Ivane Vujić svedoči o kukavičluku na mestu gde bi trebalo da živi sloboda“.

„Ovaj postupak ućutkivanja glasa umetnika skidanjem njegove predstave sa repertoara, nečuven je u ovdašnjoj istoriji pozorišta“, naveli su iz SSP.

Dodali su da su u vreme komunizma samo dve predstave bile predmet cenzure, i to predstave Kapa dole i Kad su cvetale tikve.

„U to vreme, nije bila retkost da su glumci provocirali tadašnje državne funkcionere koji bi sedeli u publici, tako što su putem umetnosti izražavali svoje stavove“, stoji u saopštenju.

Kovačević, koji je i funkcioner Narodne stranke, objavio je juče da je odlukom upravnice Ivane Vujić, njegova drama Godine vrana, skinuta sa repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu iako je Upravni odbor te ustanove kulture ranije odlučio da se komad igra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar