Šta je Putin imao da poruči Srbiji kada su se ugasile kamere

„Dižem ovu času….“…tako su, van kamera i zvaničnog protokola, predsednici Rusije i Srbije, juče, na svečanom ručku u Beogradu, koji je u čast svog visokog gosta priredio Aleksandar Vučić, razmenili zdravice i poruke koje se ne čuju svakodnevno, a koje, po tonu kojim su izgovorene, govore o prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i prisnosti dva lidera.

Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševekovne duhovne veze.

„I tokom dobrih vremena i tokom komplikovanih vremena, Srbija je uvek prikazivala veliki karakter, veliku jačinu i spremnost da se bori“, rekao je Putin u zdravici.

Danas, nastavio je Putin, imamo sve mogućnosti da prođemo kroz bilo koju komplikaciju ili iskušenja, a da ostanemo dostojanstveni i da se izborimo za svoje ciljeve.

Putin se potom lično obratio šefu srpske države:

„Poštovani gospodine predsedniče, tokom zadnjih godina, vi ne samo da pokazujete karakter u spoljnij politici, nego i unutrašnjim stvarima, pre svega u ekonomiji. Ako se ne varam tokom zadnje dve godine srpski budžet ima suficit, a to je jedan veliki pokazatelj“, rekao je Putin.

Putin je Vučiću i srpskom narodu poželeo puno uspeha i prosperitet.

„Dižem čašu za vas, za vaše zdravlje i za razvoj rusko-srpskih odnosa“, rekao je Putin.

Srpski predsednik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete Putina, a onda mu je u zdravici zahvalio na svemu što je učinio za Srbiju.

„Rekao sam vam da ono što ste uradili 2015. godine nikada nećemo zaboraviti. Mislim da ljubav i poštovanje srpskog naroda osećate i danas, a videćete ga i večeras. Policija mi je već saopštila da je više od 125.000 ljudi na ulicama što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Vi ste to zaslužili svojim predanim radom i poštovanjem koje ste uvek ukazivali našoj maloj Srbiji“, rekao je Vučić.

On je poručio Putinu da zahvalnost, ali i prijateljstvo i bratstvo koje Srbi osećaju prema ruskom narodu nikada neće prestati.

„I to prijateljstvo je danas snažnije nego ikada zahvaljujući vama gospodine predsedniče. I velika je razlika između vas i mnogih koji su vama prethodili. Zato i ljubav i poštovanje srpskog naroda prema Rusiji danas je još veće nego što je bilo pre 20 i pre 30 godina“, naveo je predsednik.

Poželeo je Putinu lično i ruskom narodu sve najbolje.

„Želimo vam mnogo zdravlja, mnogo uspeha i radosti. Srbija će ostati slobodna i nezavisna zemlja i ostaće tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije. Hvala vam još jedanput i živelo srpsko-rusko prijateljstvo“, poručio je predsednik Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

poseta PutinaVladimir Putin
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Goran

    Vašem novinaru poruka – kada se nekome obraćate sa poštovanjem, tada se Vi, Vama, Vaš,i sl. piše velikim slovom gosposine nepismeni ili nepismane Tanjugova gospođo/gospođice. Gde su vam lektori ako Vi ne znate to? „Dižem čašu za vas, za vaše zdravlje …..

  • Anonimni

    „I tokom dobrih vremena i tokom komplikovanih vremena, Srbija je uvek prikazivala veliki karakter, veliku jačinu i spremnost da se bori“, rekao je Putin u zdravici. DA! ——>>> ++++++++++++ >> ++++++++++++ >> ++++++++++++<<< ———- 1.Rešenje za KOSOVO i METOHIJU da bi prošlo i opstalo mora da istrpi proveru Rezolucije 1244 i odobrenje od strane Saveta bezbednosti. 2.."Kompromis ako se postigne biće sa ruske strane procenjivan u svetlu Rezolucije 1244“, 3."Poseta predsednika Ruske Federacije Beogradu sama po sebi delovati na izvestan način blagotvorno na zapadne sile, koje će morati sa većim uvažavanjem da pristupe Srbiji kada se odlučuju na upučivanje novih zahteva ili novih formi pritisaka.." 4."Saradnja jučerašnjom posetom ruskog predsednika podignuta na produktivniji i značajniji stepen," ŠESTA LIČKA =Lika = TITOVA ZMIJA OTROVNICA

  • lika

    ahahahahahah jel to vučko reko da napišete pa videli smo uživo šta je reko i kako vučko moli patrijarha da održi govor.hahahaah aj ne lažite više i recite istinu da je vučko zatvorio vrata rusiji