Stamatović: Pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića još uvek nepoznati učinioci

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas je prošlo pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića a da se još uvek ne zna „ko je naručio i počinio taj zločin“.

On je istakao da se ne zna ni ko su nalogodavci, autori i finansijeri televizijskog spota, emitovanog prošle godine, u toku predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji (KiM)  na TV „Pink“ i TV „Most“ iz Zvečana.

„Zdrava Srbija zahteva od direktora i glavnog i odgovornog urednika TV ‘Pink’ Željka Mitrovića, direktorke  TV ‘Most’ Sladjane Ivančević i glavne i odgovorne urednice te televizije Ljiljane Janković da, poštujući Zakon o oglašavanju, hitno odgovore ko je, u njihovim programima, kreirao i naručio taj spot“, navodi se u saopštenju te stranke.

Oni ističu da po službenoj dužnosti treba da reaguje Državno tužilaštvo kako bi istražilo to krivično delo i sankcionisale pomenute televizije, uključujući i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) koje je „mimo svih zakona, nekome ‘zažmurilo’ na emitovanje spota“.

Zdrava Srbija podseća da je REM, kao kontrolno telo zaduženo za sprovodjenje Zakona „dužno da saopšti gradjanima Srbije zašto nije zabranjeno emitovanje sporne oglasne poruke, na tim televizijama,  a potom da obelodani precizne podatke o proizvodjaču oglasne poruke i kupcu oglasnog prostora, što je obavezna procedura pre emitovanja svakog oglasnog sadržaja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar