Stanković: Srbi bi trebalo zajedno da izadju na lokalne izbore u Preševu

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedju Zoran Stanković izjavio je da ne očekuje incidente na loklanim izborima u Preševu 24. decembra i poručio da bi predstavnici Srba trebalo zajedno da nastupe kako bi imali svoje predstavnike u lokalnim organima.

„Srpske partije nemaju odbornike jer su izašle na dve odvojene liste. Ako se i ovoga puta to ponovi, teško da će ući u lokalnu skupštinu. Mislim da je njihov zadatak da nastupe svi zajedno, kako bi sutra u SO Preševu imali svoje predstavnike“, rekao je Stanković za list „Politika“.

On je kazao i da ne očekuje incidente izborima, s obzirom da će se izborna kampanja odvijati u vreme kada se proslavlja albanski praznik Dan zastave – 28. novembar.

„Kada sam postavljen za predsednika Koordinacionog tela, za taj Dan zastave u Preševu je mimo zakona postavljen spomenik palim borcima oslobodilačke vojske PBM-a, a sledeće godine imali smo problema sa udžebnicima. U poslednje dve godine na ovim proslavama više nije bilo ekcesa i zapaljive retorike“, rekao je on.

Stanković je rekao i da ne očekuje da će se ponoviti situacija iz 2016. godine kada je veliki broj Albanaca sa Kosova krenuo na glasanje u Medvedju, jer veruje ministru za državnu uprave i lokalne samuprave Branku Ružiću kada je rekao da su ažurirani birački spiskovi i da nije moguća manipulacija zbog elektronske obrade podataka.

Upitan kako komentariše to što se pored termina „preševska dolina“, često koristi i „istočno Kosovo“, Stanković je odgovorio da sve više ljudi ne zna geografiju.

„Šta da vam kažem kada 40 odsto gradjana Srbije misli da su Preševo, Bujanovac i Medvedja na teritoriji AP Kosovo“, istakao je Stanković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar