Stefanović: Ne znam da li postoji snimak incidenta u Skupštini

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ne zna da li postoji snimak incidenta iz Skupštine Srbije kada je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gazio zastavu Hrvatske.

„Ne znam da li postoji snimak i ne znam da li skupštinska služba pokriva taj deo jer se radi o ulazu u Skupštinu. Ne znam da li je taj deo pokriven video nadzorom“, kazao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je rekao da MUP nije dobio nikakvu prijavu, ni zahtev u vezi sa jučerašnjim incidentom u parlamentu.

„Ako tužilaštvo bude zatražilo da se izvrši neka istraga MUP će preduzeti sve što je u njegovoj nadležnosti“, rekao je Stefanović i dodao da je za incident saznao iz medija.

Regionalna televizija N1 prenela je saopštenje Skupštine Srbije u kojem se navodi da ne postoji snimak incidenta.

Redakcija te televizije u Zagrebu poslala je Skupštini Srbije molbu da im, zbog činjenice da niko nije vidio incident u kojem Šešelj gazi hrvatsku zastavu, pošalje snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi taj trenutak.

„U vezi s vašim zahtevom obaveštavamo vas da ne postoji video snimak navedenog incidenta. Video nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere“, navodi se u odgovoru Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar