Tači poziva na uzdržavanje od bilo kakvih provokacija i očuvanje smirenosti

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u izjavi za javnost pozvao građane i institucije Kosova na uzdržavanje od bilo kakvih provokacija i očuvanje smirenost u ovom veoma značajnom periodu za Kosovo.

„Republika Kosovo je posvećena postizanju istorijskog, pravno obavezujućeg sporazuma, u okviru poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Tokom ovog putovanja, neophodnog za obezbeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu, Republika Kosovo će se strogo držati obećanja da sačuva smirenost i da ni na koji način ne ugrožava cilj potpune normalizacije odnosa između dve zemlje“, kaže se u izjavi kosovskog predsednika.

On je saopštio da su institucije Kosova nakon stvaranja Menadžerskog tima, posvećene da finalizuju rad za izradu Nacrta Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom na osnovu sporazuma postignutih 2013. i 2015. godine u Briselu, između Kosova i Srbije i odluke Ustavnog suda Kosova.

„Stoga, kao predsednik zemlje, pozivam sve građane, institucije i strane koje su obuhvaćene ovim procesom, da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i da sačuvaju smirenost u ovom veoma važnom vremenu za našu zemlju“, kaže se u izjavi predsednika Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar