Tadić: Nisam uzimao novac od Kneževića dok sam bio na čelu DS

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je danas kao netačne navode predsednika Atlas grupe Duška Kneževića da je od njega uzimao novac dok je bio na čelu DS-a, navodeći i da nije imao saznanja da je bilo ko iz stranke u tom periodu uzimao novac od crnogorskog biznismena.

Reagujući na sinoćnji Kneževićev nastup na Radio-televiziji Srbije (RTS) u kom je rekao da je „10-15 godina finansijski pomagao Demokratsku stranku u Srbiji, još pre vremena Zorana Djindjića i posle, za vreme Borisa Tadića“, bivši lider demokrata je upitao predsednika Atlas grupe kome je iz DS-a davao novac na ruke i na koji strani račun je uplaćivao novac.

„Bitno je da Knežević precizira svoju optužbu, jer ovako ostavlja prostor za tumačenje da je meni lično davao novac ili da je u vreme mog mandata finansirao stranku uplaćivanjem novca na neke tajne račune. Ukoliko Knežević ipak upućuje ovu optužbu za krivično delo na moj račun, onda ću ga tužiti za iznetu notornu neistinu, budući da u vreme kada sam ja bio predsednik DS-a Duško Knežević nije bio finansijer stranke, niti je stranka u to vreme imala tajne račune u inostranstvu“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da Knežević „lažima napada bivšu vlast u Srbiji“ kako bi ona bila predstavljena kao korumpirana „na način na koji je korumpirana vlast Mila Djukanovića u Crnoj Gori“ a u cilju slanja poruke da je „ono protiv čega se danas bore gradjani u Crnoj Gori, u Srbiji je već postignuto dolaskom Aleksandra Vučića na vlast“.

„Knežević dobija prostor u Vučićevim medijima, a za uzvrat pokušava da izjednači Djukanovićev režim u Crnoj Gori sa vlašću u Srbiji pre 2012. godine, da bi se zamaglila činjenica da zapravo Djukanovićev i Vučićev režim funkcionišu po istim principima i da su oba režima ugrožena istim gradjanskim protestima“, naveo je Tadić.

Dodao je da „niko normalan ne bi mogao poverovati da bi Knežević dobijao udarni termin na RTS-u da to nije u nekom interesu režima Aleksandra Vučića“.

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević za kojim je Crna Gora raspisala medjunarodnu poternicu zbog sumnji na pranje novca, rekao je sinoć na Radio-televiziji Srbije da je „10-15 godina finansijski pomagao“ Demokratsku stranku u Srbiji, ističući da je to „normalna pojava na Balkanu oko finansiranja političkih stranaka“.

Na pitanje da li je to bilo transparentno, Knežević koji tvrdi da se nalazi u Velikoj Britaniji, rekao je da transparentno ne može da bude kod velikih političkih partija, posebno kod velikih iznosa, kao i da su u pitanju ili tajni računi u inostranstvu ili keš koji se nosi direktno liderima stranaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar