Tadić očekuje više mera kontrole u predlogu evroparlamentaraca o izbornim uslovima

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić je danas rekao da od evropskih parlamentaraca koji posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima očekuje da koriguju svoj predlog kako bi bio „više efektivan i sa više konkretnih mera kontrole“.

„Očekujem da koriguju svoj predlog u skladu sa našim sugestijama“, rekao je Tadić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima Nove stranke i Gradjanskog demokratskog foruma.

On je, upitan o očekivanjima od predstojećeg sastanka sa evroparlamentarcima, najavljenog za 17. i 18. septembar u Beogradu, ukazao i na veliki značaj njihovog angažovanu vezi uloge OEBS-a u kontroli izbornog procesa u Srbiji.

„Očekujemo da taj predlog bude više efektivan, da se više konkretnih mera kontrolu unesu u njihov predlog i to to je naše htenje a tražimo od njih da stanu iza stava da OEBS mora da bude konstantno prisutan da bi se poštovala ljudska prava i sve ostalo ( u vezi izbora) u Srbiji,“, rekao je Tadić.

On je napomenuo i da je dobro što je grupacija stranaka oko Dragan Djilasa izašla sa platformom u vezi izbornih uslova.

„Nemamo problem da ih prihvatimo jer najveći broj rešenja su zapravo naša, iz (platfore s početka godine)“, rekao je Tadić koji je ponovo apelovao na jedinstvo „stvarne opozicije“.

Konferenciji za novinare, kako je rečeno na početku, prisustvuju i predstavnici Demokrata Srbije, kao i organizacija Tolerancija Srbije i Kancelarija za lokalne i inovativne politike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar