Tadić poziva Vučića na TV duel o Kosovu

 Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas predsednika Aleksandra Vučića na televizijski duel u kome bi javno „ukrstili“ argumente i činjenice o Kosovu. 

Tadić je istakao da je odlučio da pozove Vučića na TV duel, jer obmanjuje gradjane i konstantno optužuje bivšu vlast za kosovski problem.

„Smatram da gradjani imaju pravo da budu upoznati sa punom istinom i da je kukavički da konstantno upućuje optužbe, koje su u uslovima medijske blokade jednostrane i bez mogućnosti da javnost čuje i drugu stranu“, naveo je Tadić u saopštenju prosledjenom medijima.

On je ocenio da je svestan da takva vrsta TV duela ne spada u uobičajenu praksu u Srbiji, ali da je duel neophodan jer se u „istoriji nismo suočavali sa fenomenom da neka vlast u tolikoj meri prebacuje odgovornost na bivšu vlast“.

„Od dolaska na vlast 2012. godine Vučiću su optužbe na račun bivše vlasti ključni odgovor na svaki problem, od ekonomskih do kosovskog. Ukoliko stoji iza svojih reči koje tako snažno svakodnevno zastupa, predsednik Srbije ne bi trebalo da ima problem da onda javno odbrani te reči u duelu sa bivšim predsednikom“, istakao je Tadić.

On je naveo da smatra da je TV duel posebno značajan i neophodan na temu Kosova, jer se radi o najvišim nacionalnim interesima, a javnost je izložena falsifikovanju istorije i „ispiranju mozga lažima“.

„Nije nikakva hrabrost, ni politička veština zauzeti sve medije i gradjanima svakodnevno servirati laži, znajući da u ovakvim medijskim uslovima niko na njih ne može jednako da odgovori. Aleksandar Vučić duguje svim gradjanima Srbije i posebno svojim glasačima ovakav duel, nakon što ih više od pola decenije ubedjuje da je bivša vlast kriva za sve. Ukoliko odbije ovaj duel, biće to najveći dokaz ne samo njegovog ljudskog i političkog kukavičluka, već i toga da sve vreme od dolaska na vlast obmanjuje javnost pred kojom iza svojih reči može stati samo u monolozima u režimskim medijima“, napisao je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nebojša

    Prvo poraz je tek ako neko podlegne pritiscima i potpiše odricanje i napravi izdaju. Mada za mene čak i to bih shvatio kao lični čin neodgovorne grupe plaćenika zapada. Verujem da Vučić nece biti izdajnik niti mu pada na pamet da bude izdajnik. Do tada ja sve obo smatram odmorištem buducih pobednika. Tadic je odvalio nebulozu danas kada je rekao da je problem prebavio iz UN u EU jer u saveru bezbednosti nije bilo povoljno za nas. Toliko o njegovom razumu i svemu ostalom. Situacija jeste teška ali vas molim da makar vi kao rodoljubivi portal i novine ne pisete tako i ne koristite taj termin jer PORAZ kao termin ne postoji nibza jednog Srbina i ni na jednu temu jer to se moze nazvati samo ODMORIŠTE BUDUĆIH POBEDNIKA.

  • Doca

    Ova spodiba koja je dozvolila da se iz un pitanje prenese na eu i koji je sa onim prof.dr.mr sa hrvatskim naglaskom postavio onakvu tužbu…strašno