Tepić: Obelodanićemo ugovore Srbije sa kineskim kompanijama

 Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas u Boru da će „po dolasku na vlast“ obelodaniti ugovor o strateškom partnerstvu Srbije i kineske kompanije Zidjin, koja je 2018. godine postala većinski vlasnik RTB-a Bor.

„I ne samo ugovor sa Zidjinom, već ćemo uraditi i reviziju svih bilateralnih ugovora i medjudržavnih sporazuma koji su proistekli kao posledica potpuno netransparentnih bilateralnih sporazuma, posebno sa Kinom. To je jedan od naših stubova, koga zovemo ekonomski patriotizam“, rekla je Tepić.

Ona je kazala da ne zna šta će u tim ugovorima zateći, ali da će oni sigurno biti obelodanjeni, jer zakonodavstvo Srbije „ne postoji“, a inspektori „ne smeju ni da udju u kineske kompanije“.

„Sadašnji režim želi da od Srbije napravi koloniju i da je potpuno privatizuje, i zato ćemo preispitati šta je sve uradjeno na štetu Srbije i gradjana Bora, ali i koja je cena koja će se platiti u narednim godinama“, dodala je Tepić.

Predsednik SSP-a Dragan Djilas izjavio je da „ne postoji mogućnost“ da neka strana kompanija bude većinski vlasnik srpskih resursa.

„Mi strane investitore ne teramo, oni su neophodni, ali ne postoji mogućnost da nijedna strana kompanija bude većinski vlasnik resursa države Srbije, a to su rude, voda i zemljište“, rekao je Djilas.

On je izneo analize stručnjaka SSP-a, da ukoliko se nastavi vadjenje rude trenutnim tempom, u Boru će se ruda vaditi samo još 13 godina, a posle toga će ostati zagadjen grad i uništeno zemljište.

„Siguran sam da ćemo i za investitora i za ljude koji ovde žive naći rešenje, jer je u Boru razvijen biznis“, dodao je Djilas.

Tepić, Djilas i predsednik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, danas su boravili u Boru kako bi pružili podršku izbornoj listi „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“ i Ljubiši Stamenkoviću, inženjeru u kompaniji Zidjin koji će biti predložen za gradonačelnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar