Tepić: Vučić da objasni ko su Palestinci koji posreduju u nelegalnoj trgovini oružjem iz Srbije

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da javnosti objasni ko su Palestinci Mohamed Dahlan i Adham Abo Madalala i koja je njihova uloga u, kako je rekla „ličnim kombinacijama vrha SNS“ u izvozu oružja u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Navodeći da je Dahlan bivši šef palestinske tajne službe, „lice sa Interpolove poternice koje danas živi u Beogradu“ a Madalala „prvi ambasador Palestine u Crnoj Gori i ključni operativac trgovine oružjem iz Srbije“, potpredsednica SSP je pokazala fotografije na kojima je Dahlan u društvu aktuelnih predsednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Djukanovića.

„Tražim od tužilaštva da se oglasi u ovim opasnim danima za našu nacionalnu bezbednost a od Aleksandra Vučića da kaže kakvi su to poslovi dogovarani na fotografijama i o čemu predsednik jedne države može da priča sa licem sa Interpolove poternice. U ime koga Vučić pije sa Dahlanom dok se hapse ljudi koji ukazuju na kriminal u vezi trgovine oružjem“, upitala je Marinika Tepić.

Ona je ocenila da je hapšenjem uzbunjivača iz valjevskog „Krušika“ Aleksandra Obradovića „pušten duh iz boce“ i dodala da se poslednjih dana „sve intenzivnije javljaju hrabri uzbunjivači“ koji su, po njenim rečima, dokumentovali novi tovar oružja koji s beogradskom aerodroma treba da bude transportovan u Dohu, glavni grad Katara.

„Godinama se pitamo kako su Saudijska Arabija i UAE postali najbolji partneri Aleksandra Vučića i ko ima korist od ugovora sa Etihadom, Al Dahrom, Beogradom na vodi, poklanjanja 200 hektara najboljeg zemljišta PKB-a arapskim partnerima kada su ti ugovori štetni za državu. Tek je hapšenje Aleksandra Obradovića skrenulo pažnju i usmerilo sumnju da se u svim tim ugovorima radi o ličnim kombinacijama Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka“, rekla je Tepić.

Navela je da je u izvoz oružja uključen i Slobodan Tešić, „javnosti poznat kao najveći balkanski trgovac oružjem, čovek kome je nedavno zabranjen ulazak u SAD a za koga nije nepoznato da je sponzor Srpske napredne stranke i da je njegova ćerka bila na listi SNS“.

„Ključno pitanje je da li smo svi taoci ovih ratnih profitera u koje označavam vrh Srpske napredne stranke sa Aleksandrom Vučićem, Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom. Znamo gde je sve završilo to srpsko oružje i zabrinuta sam da li će ova zemlja i njeni gradjani da se suoče sa nečijom osvetom jer su srpske granate bacane na njihove glave“, kazala je poslanica SSP.

Dodala je da je od uzbunjivača dobila informaciju da se na beogradskom aerodromu od jutros nalazi upozorenje na srpskom i engleskom jeziku kojim se putnici obaveštavaju da svako iznošenje u javnost informacija o trgovini oružjem predstavlja krivično delo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar