Todorović (Narodna stranka): Tužilaštvo zvalo Milenkovića po nalogu vrha kriminalizovane vlasti

Predsednik odbora za pravosudje Narodne stranke, advokat Jovica Todorović, ocenio je danas da je tužilaštvo odmah reagovalo na navode bivše državne sekretarke u ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović o inspektoru Slobodanu Milenkoviću, „jer bi ti navodi mogli da ga diskredituju“.

Todorović je u saopštenju ocenio da bi aktuelnoj vlasti odgovaralo da diskredituje Milenkovića, policajca koji je uhapsio vlasnika imanja „Jovanjica“ na kome je pronadjeno više od tone marihuane, Predraga Koluviju, jer je njegovo puštanje iz pritvora „sugerisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

„Tužilaštvo postupa u skladu sa onim što odgovara vladajućoj političkoj eliti i vodi računa o interesima vrha vlasti, a ne o javnom interesu suzbijanja kriminaliteta, što mu je ustavna i zakonska nadležnost i odgovornost“, naveo je advokat.

Todorović je naveo da bi se diskreditacijom Milenkovića „relativizovao zločin koji se Koluviji stavlja na teret“, a koji je vladajućoj eliti „veoma neprijatan zbog veza koje je Koluvija javno održavao sa državnim funkcionerima i strankom na vlasti“.

On je ocenio da je sudski postupak „nevažan“, kao i da je jedino važan postupak u medijima jer od njega „zavisi politički rejting“.

„Onaj ko se narodu preko medija prikaže krivim, biće osudjen i proskribovan, a onaj ko se narodu prikaže nevinim, biće osloboden“, rekao je Todorović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar