U Beogradu počelo 60. zasedanje Generalne skupštine PS Crnomorske ekonomske saradnje

U Beogradu je danas počelo 60. zasedanje Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) kojim predsedava Srbija.

„Uvek je dragocena svaka prilika za razgovor o svim značajnim temama, a mislim da smo mi u okviru ove generalne skupštine kandidovali upravo one teme koje su važne ne samo za crnomorski region već i globalnoregionalna saradnja je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije“, rekao je na otvaranju skupa predsednik Skupštine Srbije i predsednik Generalne skupštine PS CES Vladimir Orlić.

On je istakao da Skupština Srbije pridaje veliki značaj saradnji u okviru regionalnih organizacija, te da delegacija Srbije pruža značajan doprinosi aktivnostima organizacije CES kao i jačanju njene efikasnosti i vidljivosti.

„Posvećeni smo vrednostima i ciljevima organizacije kao i promovisanju bliže, tajne saradnje medju članicama. Za Srbiju je od prioritetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti kako u regionu Zapadnog Balkana tako i šire. Postojanje što intenzivnije uzajamno korisne saradnje u svim oblastima i dijalog kao glavno sredstvo za traženje rešenja za sva otvorena pitanja“, rekao je Orlić.

Srbija je, kako je istakao, punopravni član CES-a od 2004.

„Posvećenost miru, stabilnosti i dijalogu osnovni su postulati od kojih Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ne odstupa, što je prepoznato i priznato u svetu, ali i oličeno konkretnim benefitima za našu zemlju i naš narod – u ekonomskom rastu, razvoju, u smanjenoj stopi nezaposlenosti u većem prilivu starih i direktnih investicija“, dodao je on.

Na zasedanju učestvuju Albanija, Bugarska, Gruzija, Rumunija, Srbija, Turska, Ukrajina, Azerbejdžan, Grčka, Jermenija, Belorusija, Severna Makedonija i Rusija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar