U Beogradu protest zbog zahteva za postupak protiv studenata

Ispred Prekšajnog suda u Beogradu danas je održan protestni skup zbog zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv studenata Tijane Hegić i Vladimira Perića zbog navodnog organizovanja protesta Protiv diktature 18. aprila i 3. maja, posle održavanja predsedničkih izbora.

Predstavnici organizacije „Protiv diktature“ su „peglali glasačke listiće“ čime su podsetili na povod za ulični protest aprila ove godine i pozvali vlast da obezbedi demokratske uslove za naredne izbore i vladavinu prava, a potom su gradjanima delili sendviče.

Na protestu su bili i predstavnici Demokratske stranke i Nove stranke.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković kazao je da su prekršajne prijave nastavak represije režima prema svima koji žele da misle i kažu to što misle.

On je dodao da će posle podnošenja prijava prtotiv studenata „ludilo od režima“ ići po školama, firmama i hapsiti svakoga ko „kaže da želi da misli“ i da ima nešto protiv vlasti.

„Obaveza svakog danas je da bude ovde, a jedan broj ljudi misli da je dovoljno tvitnuti, lajkovati ali tako se ne osvaja sloboda i ja pozivam gradjane da bar izadju na izbore“, rekao je Živković.

Potpredsednica Demokratske stranke Nada Kolundžija rekla je da su danas došli da bi odbranili pravo na slobodu iskazivanje mišljenja i zbog nezadovoljstva stanjem u zemlji.

„Došli smo da se odupremo nasilju koji se vrši nad mladima koji nezadovoljni stanjem u zemlji ili hoće da se pobune protiv nasilja ili da napuste Srbiju“, rekla je Nada Kolundžija.

Miistarstvo unutrašnjih poslova Srbije je nedavno protiv dvoje studenata Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića takodje podneo prekršajne prijave jer su označeni kao organizatori protesta „Protiv diktature“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • TVRD

    Nastavlja se diktatura jednog ljudskog bića. Zabrana govora i sloboda mišljenja i u skupštini gde vlada jednoumlje i bilo gde drugde. Ovako crno nikad nije bilo. Podrška studentima i svim patriotama u borbi protiv izdajničkog režima AV.