U Kragujevcu osnovana otvorena građanska platforma Glas Srbije

Otvorena građanska platforma „Glas Srbije“ osnovana je danas u Kragujevcu, a okuplja 18 organizacija i zalaže se za decentralizaciju, regionalni razvoj i zelene politike.

Osnivači te platforme navode da su sagledavajući stanje političkih i sveopštih životnih prilika, dogovorili saradnju čiji je cilj da se što bolje pripreme za predstojeće lokalne izbore, ali i najavljene opšte izbore.

Oni su ukazali na jako složeno stanju u kome se Srbija nalazi i koje direktno utiče na sve teže životne prilike građana Srbije.

Posebno ih zabrinjava, kako navode, stanje u lokalnim samoupravama – razorena lokalna javna preduzeća, problemi oko pružanja osnovnih komunalnih usluga, prezaduženi budžeti opština i gradova, partijsko zapošljavanje i ucenjeni građani kroz ugovore o povremenim poslovima.

Dodaju da će im u fokusu biti i rešavanje sve goreg stanja u lokalnim i regionalnim zdravstvenim ustanovama, predškolskim i školskim ustanovama, ustanovama kulture, ali i „medijski mrak“ i loše stanje u lokalnim medijima.

Organizatori su pozvali sve opozicione grupe građana, aktiviste i ostale, da im se pridruže da „ojačaju frontova borbe za modernu i uspešnu Srbiju“ i da spreče sveopšte propadanje Srbije i društva.

Otvorenu građansku platformu „Glas Srbije“ čine pokret Zajedno za Kragujevac, Akcija za Smederevo, Inicijativa za Rekovac, Trstenička inicijativa, Pokret za očuvanje opštine Ćićevac, Udruženje građana Vrnjačka inicijativa, Inicijativa za Varvarin, Najbolje za Pirot, Centar za razvoj Župe, Zajedno za Smederevo, Glas Beograda, Glas Voždovca, Glas Čukarice, Glas za za Zemun, Glas Obrenovca, Glas Zvezdare, Glas Novi Beograd i Glas Rakovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar