U petak četvrti protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu održaće se u petak 15. februara na Dan državnosti, a skup na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta će početi u 18 časova.

Kako su organizatori naveli u saopštenju, Dan državnosti je „najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim gradjanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima“.

Na skupu će govoriti profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik Slavko Vukov i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara jednokratne pomoći koji su isplaćeni svim penzionerima.

Posle skupa na Pozorišnom trgu počeće šetnja gradskim ulicama, istom trasom kao i na prva tri protesta, ali u obrnutom smeru.

Kolona će najpre ići Bulevarom Mihajla Pupina, pa će skrenuti u ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobodjenja i Jevrejskom ponovo došla do Pozorišnog trga.

Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio ostalim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom „Stop krvavim košuljama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar