U Skupštini Srbije mimo dnevnog reda i uz uvrede

Poslanici vladajuće većine i opozicije danas su tokom rasprave o amandmanima na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju polemisali o izbornim rezultatima i ekonomskim pokazateljima u Srbiji, a poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću izrečena je opomena zbog dobacivanja.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Srbislav Filipović rekao je da je SNS odgovornom ekonomskom politikom uspela da dovede u red finansije u Srbiji i da su zato povećane plate i penzije, kao i da penzioneri zato i podržavaju u tolikom broju SNS i Vučića.

„A vi pogledajte podršku koju imate na izborima, ona se meri statističkom greškom, gde ste vi, gde smo mi, kako danas žive penzioneri i kako danas žive zaposleni u Srbiji“, upitao je Filipović predstavnike opozicije.

On je istakao je da je na državu posledicu ostavilo 12 godina bivše vlasti, koja je kako navodi „opustošila zemlju“.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je dok je bio predsednik Vlade Srbije, smanjen javni dug, vraćeni su stari dugovi, broj zaposlenih je bio veći nego danas, a završene su privatizacije koje su bile „čiste, zakonite i korisne“.

On je istakao da je bio van politike od 2004. do 2012. godine, dok se „zlo u pravom obliku nije ponovo vratilo“ i da je tada počeo ponovo da se angažuje.

„Slažem se sa vama da je rejting moje stranke, koju ja vodim manji i njeni rezultati na izborima su drastično manji nego vaši, ali verujete i Hitler je imao odlične rezultate u Nemačkoj pred početak Drugog svetskog rata“, rekao je Živković.

Presedavajući Veroljub Arsić rekao je Živkoviću da će dobiti opomenu sledeći put kada bude „veličao životno delo Hitlera“, a pošto mu je Živković dobacivao sa mesta, Arsić je rekao da mu izriče opomenu zbog dobacivanja.

Filipović je obraćajući se Živkoviću rekao da on bar može da ustane „a vi da stojite posle toliko vinjaka, ne možete nikako“.

Živković je na to reagovao sa mesta, pitajući Arsića da li je čuo šta mu je rekao FIlipović i nazvao Arsića „džukelom“.

Poslanik DS Balša Božović rekao je da Arsić nije smeo da dozvoli da se neko na taj način obraća svom kolegi.

Na to je Arsić rekao da Božović nije reagovao kao kolega i jer mu dao podršku kada ga je Živković nazvao džukelom, po izrečenoj opomeni.

Poslanik SRS Nemanja Šarović istakao je da je predsavajući odgovoran za sve povrede Poslovnika, jer dozvoljava da se iznose kojekakve uvrede.

„Vi gospodine Arsiću treba da uputite te bivše članove DS da te svoje kućne razmirice i porodične rasprave vode na nekom drugom mestu. Nije Skupština mesto za to“, rekao je Šarović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar