UN traže hitno oslobadjanje Navaljnog

Visoki komesarijat UN za ljudska prava izrazio je danas „duboku uznemirenost“ hapšenjem ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i zatražio njegovo „hitno oslobadjanje“.

„Duboko smo uznemireni hapšenjem Alekseja Navaljnog i pozivamo na njegovo hitno puštanje na slobodu i poštovanje njegovih prava na redovnu proceduru u skladu sa zakonima“, napisala je na Tviteru visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bačele (Michelle Bachelet).

Komesarijat UN za ljudska prava je takodje ponovo pozvao na sprovodjenje „detaljne i nepristrasne istrage o njegovom trovanju“.

Navaljni (44) je sinoć uhapšen po dolasku u Moskvu. On je boravio u Nemačkoj gde je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo tokom leta u Sibir. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičok.

Navaljni optužuje predsednika Rusije Vladimira Putina da je naložio njegovo trovanje i ubistvo što Kremlj negira.

SAD i Evropska unija su osudile hapšenje Navaljnog i pozvale na njegovo oslobadjanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    E, da. Kada se koristi sila onda ne treba pamet.Ujedinjene nacije su izvršni organ globalista.Faktički one više ne znače ništa osim što troše milijarde dolara od naroda kome rade o glavi.

  • milovan

    Eto sta je UN.?! Tko plati vise oni tako pricaju.Ne postuju zakone drzava u kojima je ucinjeno neko nedelo.Oni misle da svagde vaze njihovi zakoni.A nece da kazu Amerima da ne tuku demonstrante,da ne otpustaju sa posla ljude koji izraze svoje misljenje. Da vojska nemoze da spava u beloj kuci itd. Tu je jezik pojela maca.Zato sto je u UN sve korumpirano.I ta organizacija nesluzi nicemu osim onih koji tamo rade i dobijaju debelu platu.