UNS saznaje: Aleksandar Gajović novi drzavni sekretar za informisanje

Vlada Srbije postavila je urednika „Ilustrovane politike“ Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

UNS saznaje da je Gajović imenovan juče na sednici Vlade Srbije.

U saopštenju UNS se navodi da je Gajović proveo godinu dana kao savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja a učestvovao je i u pisanju seta medijskih zakona. U septembru 2013. Nadzorni odbor „Politike A. D.“ postavio ga je za glavnog i odgovornog urednika lista „Ilustrovana politika“.

Aleksandar Gajović rodjen je 1951. godine u Beogradu. Završio je Pravni fakultet.

Mesto državanog sekretara za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja bilo je upražnjeno više od tri meseca.

Na toj funkciji poslednji je bio nekadašnji predsednik i kasnije generalni sekretar UNS Nino Brajović, od decembra 2016. do 29. juna ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Mihailo Alić

    Možda izjave Aleksandara Gajovića pre godinu dana nisu bile primerene, no niko ne podiže glas protiv neprimerenih zahteva zastupnica rodne ravnopravnosti koji su diskriminišući prema muškarcima: žene čine oko 10% članstva političkih partija, prema Zakonu o ravnopravnosti polova imaju kvote od 30% na predstavničkim i upravljačkim političkim pozicijama, u praksi su dobile i više ( ), imaju Anu Brnabić, Mihajlovićku, Smajilovićku, i stotine drugih da dižu najveću moguću graju, pa im ni to nije dovoljno, nego nezajažljivo traže više i više (u najnovijem predlogu Zakona o rodnoj ravnopravnosti kvote se dižu na 40%). „Sedite vi u političkim odborima partija godinama, povećajte učešće i zalaganje tamo, pa tek onda tražite više, ionako ste već dobile mnogo više nego što ste zaslužile svojim doprinosom“, to je / bi trebao da bude argumentovan odgovor Saše Gajovića!