Urednik KRIK-a tužio Antidot

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK Stevan Dojčinović tužio je portal „Antidot“ i njegovog urednika Marka Matića zbog laži koje su o njemu iznete u nekoliko tekstova, kao i u Matićevim javnim nastupima, saopštio je danas KRIK.

U tekstovima objavljenim na portalu „Antidot“, kako se navodi, iznet je niz neistina o Dojčinoviću i finansiranju KRIK-a.

Objavljene su, izmedju ostalog, neistine da je Dojčinović osnovao KRIK nelegalnim novcem, da redakcija KRIK-a radi „na crno“ i vodi duple knjige.

Matić je u svom tekstu lagao da se u KRIK-ovim poslovnim knjigama ne spominje donacija od 20.000 dolara koju je KRIK dobio od medjunarodne novinarske organizacije čiji je član – Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Dojčinović je uz tužbu dostavio sudu i dokaz da je donacija od OCCRP uplaćena na KRIK-ov račun, kao i da je prijavljena Poreskoj upravi.

Dojčinović je u tekstu lažno optužen i da je radio za pokojnog Mikija Rakića i Borisa Tadića, ali i za ljude iz tužilaštva i policije i to „za potrebe obračuna sa Crnom Gorom“.

Tekst sa sajta „Antidot“ preneli su „Informer“, „Politika“, „Srpski telegraf „, agencija Tanjug i sajt Radio-televizije Vojvodina. Matić je laži iz tekstova, a posebno onu o neprijavljenih 20.000 dolara, ponavljao gostujući na TV Pink, naveo je KRIK.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar