Veličanstven doček srpske delegacije u Rusiji (video, foto)

Polaganjem cveća i minutom ćutanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu stradalim članovima ruskog vojnog ansambla „Aleksandrov“, u njihovom sedištu u Moskvi.

Srpska delegacija, na čelu sa Vučićem, obišla je muzej „Aleksandrova“ i imala je priliku da čuje istoriju najslavnijeg vojnog ansambla na svetu, formiranog 1928. godine.

Centralnim delom muzeja dominira pano sa fotografijama 64 člana ansambla, koji su poginuli u decembru prošle godine kada se avion kojim su leteli u Siriju srušio u Crno more.

Vučić je istakao da je ansambl „Aleksandrov“ uvek bio uz Srbiju i srpski narod, čak i u najtežim trenucima, 1999. godine, kada je na našu zemlju izvršena agresija od strane NATO-a.

Srpski predsednik je, odgovarajući na pitanje ruskih novinara, ponovio da Srbija „nije i da nikada neće uvoditi sankcije Rusiji“.

Vučić je otkrio i da mu je „Tamo daleko“ omiljena pesma u izvedbi ansambla „Aleksandrov“, a samo nekoliko trenutaka kasnije obnovljeni hor je održao koncert u čast srpskog predsednika i otpevao tu pesmu, što je srpska delegacija pozdravila na nogama, burnim aplauzom.

Aleksandrovci su izveli i nekoliko ruskih pesama, poput „Kaljinke“, „Dana pobede“, „Smugljanke“ i drugih.

Vučić će posle Doma ansambla „Aleksandrov“ posetiti „Roskosmos“, u pratnji zamenika premijera Rusije Dmitrija Rogozina, a potom će se u Kremlju sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

poseta RusijiVučić
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragan

    Srpski predsednik je, odgovarajući na pitanje ruskih novinara, ponovio da Srbija „nije i da nikada neće uvoditi sankcije Rusiji“. ..reče Vučić…..samo što Rusi nisu Srbi pa ne padaju na njegova „lažna obećanja“, to pali samo kod nas,danas obeća jedno,a sutra uradi sasvim suprotno….samo mi,od „blagostanja“ zaboravimo JUČE,a očekujemo SUTRA….ili malo SUTRA /morgen/….a sami smo krivi !?