Verbić treba da podnese ostavku

Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da ministar prosvete Srđan Verbić treba da podnese ostavku zbog najave otkaza za 1.000 prosvetara, ali i zbog nerešavanja problema s kojima se suočava obrazovni sistem Srbije.

Jerkov je u saopštenju navela da Verbić nije doneo ni jedan sistemski i reformski zakon, da je zbog pritisaka povukao Zakon o udžebnicima, kao i da nije rekao ni reč protiv smanjenja plata nastavnika na 36.000 dinara.

Podsetila je da je Verbić u vreme štrajka prosvetra, pre četiri meseca, izjavio da u prosveti ima 10.000 viška zaposlenih i nagasila da on nema prava da „grubo procenjuje“ ko će od nastavnika i učitelja ostati bez posla u narednih nekoliko meseci.

„Današnja izjava ministra Srđana Verbića da je prema njegovoj gruboj proceni 1.000 ljudi zaposlenih u prosveti višak, ali da u budžetu ima para za njihove otpremnine oslikava svu aroganciju, nestručnost, neznanje i neodgovornost premijera Aleksandra Vučića“, ocenila je Aleksandra Jerkov.

Prema njenim rečima, Verbić bi trebao da objasni „svom šefu“,  da nisu problem javnog sektora nastavnici i učitelji, njihove zarade ni njihov broj, nego „desetine hiljada aktivista Srpske napredne stranke koje su zaposlene po lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, ministarstvima i skupštinama“.

„Ukoliko to nije u stanju da učini, Verbić treba da podnese ostavku. Svakako je to odavno trebalo da uradi“, navela je Aleksandra Jerkov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar