Veselinović i Zelenović u Briselu o demokratiji i izbornim uslovima u Srbiji

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović su sa predstavnicima Evropskog parlamenta u Briselu razgovorali „o daljem urušavanju demokratije u Srbiji“ i o nepostojanju političke volje vlasti da se unaprede izborni uslovi.

Oni su sa evroparlamentarcima razgovrali „i o pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića“, saopštili su večeras Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju.

Veslinović i Zelenović, koji se nalaze u trodnevnoj poseti Briselu su započeli seriju sastanaka sa predstavnicima Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije.
U okviru prvog dana posete Veselinović i Zelenović sastali su se sa evropskom poslanicom Tanjom Fajon koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta (EP) za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, kao i posrednica u medjupartijskom dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU i evropskim poslanikom Demetrisom Papadakisom.

Govoreći o medjustranačkom dijalogu o unapredjenju izbornih uslova pod pokroviteljstvom EU, Veselinović i Zelenović su upozorili Fajon „na opstrukcije koje dolaze sa strane vlasti i nepostojanje političke volje da se uslovi zaista unaprede“.

„Zahtevana je odlučnija uloga predstavnika EU u nastavku ovog procesa“, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar